Search
Close this search box.

ЗА ИЗАЗИВАЊЕ ПОЖАРА КРИВИЧНА ПРИЈАВА

У протекла три мјесеца ове године, на подручју општине Фоча догодила су се 72 пожара. Само у марту мјесецу било их је 31, а неславни низ настављен је и у априлу када су, само у једном дану, ватрогасци морали угасити 5 пожара.

Узрок пожара је људска непажња и немар и већина их је настала на мјестима гдје су  грађани који су чистили баште и воћњаке, палили смеће. Изгорело је ниско растиње, млада шума, младе саднице, а пожар је захватио једну трафо станицу као и помоћне објекте. Највише пожара било је у Копиловима 5, Трновачама и Избишну по 3, док су у Рјечици, Штовићу, Бараковцу, Бољарадини и другим селима ватрогасци гасили ватру по 2 пута.

Оваква врста неодговорности и немара, у ситуацији кад предузимамо све да сузбијемо смртоносни вирус и заштитимо грађане, заслужује сваку осуду и критику.

Општински штаб за ванредне ситуације је, да би санкционисао такво понашање, донио одлуку да против оних који су изазвали пожар у чијем гашењу су морали интервенисати ватрогасци, поднесе кривичну пријаву. Грађани су позвани да помогну, како би се овакво понашање сузбило.

Поделите: