Search
Close this search box.

НАСТАВАК ПОДРШКЕ ЖЕНСКОМ ПРЕДУЗЕТНИШТВУ, РЕГИСТРОВАНО 5 НОВИХ РАДЊИ У ФОЧИ

-Општина Фоча је и у вријеме пандемије изазване цовидом 19 показала опредјељење да настави са започетим активностима подршке женском предузетништву.

Начелник општине Радислав Машић је данас примио предузетнице и упознао их са начином реализације програма,смјерницама о финансијском извјештавању и обећао подршку у даљој сарадњи.

Потписивање Уговора је било заказано за 12. март али је отказано због проглашења пандемије цовид 19,  задужене службе су провеле све активности на прописани начин поштујући мјере дистанцирања и стекли су се услови за уплату прве транше средстава која је данас уплаћена.

Вриједност пројекта за сваку корисницу је 5.000 КМ.

Ради се о реализацији Програма подршке маргинализованим групама ( УСАИД/ ППМГ) жена у сарадњи са Америчком агенцијом за међународни развој( УСАИД) и Института за развој младих КУЛТ.

Ријеч је о подршци развоју бизниса за жене с инвалидитетом, мајке лица с инвалидитетом, жене из руралних подручја, жртве насиља и незапослене младе жене.

Средства су обезбијеђена из буџета општине Фоча у износу 50% и суфинансирањем 50% од Америчке агенције за међународни развој УСАИД/ППМГ.Укупна вриједност пројекта је 40.000КМ за 8( осам) корисница.

Подржали смо дјелатности из области пољопривреде, кућне радиности, услужних дјелатности и дизајна.

Предузетницама поред финансијске подршке ће бити пружена и стручна подршка у оснивању и развоју бизниса.  Свакако да ће се радиити на промоцији а све са циљем да нове предузетнице изађу на тржиште , да ојачају, да буду препознатљиве и да у блиској будућности оне буду те које ће запошљавати нове раднике.

Фоча је једна од девет општина у БиХ, учесница у програму, које су са Америчком агенцијом за развој основале фонд за помоћ маргинализованим групама од 540.000 марака.

Поделите: