Општина Фоча

Општина Фоча

ОШТРИЈЕ МЈЕРЕ КОНТРОЛЕ

advanced divider
ОПШТИНА   ФОЧА       
ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

 

ОШТРИЈЕ МЈЕРЕ КОНТРОЛЕ

 

Општински штаб за ванредне ситуације је на данашњој сједници констатовао да у Фочи имамо један случај позитиван на вирус корона.

Надлежна служба Дома здравља је предузела све прописане мјере и пацијентица је смјештена у Универзитетску болницу. Тестирани су сви чланови породице, као и лица која су, према сазнањима, била у контакту са зараженом. Тестирање се наставља и даље и Општински штаб за ванредне ситуације позива све оне који су били у контакту са зараженом особом, да се јаве Дому здравља ради тестирања.

Према изјави љекара, заражена пацијентица се осјећа добро, има блаже симптоме и под одговарајућим је третманом.

Болница је обезбиједила брзе тестове, тако да ће сви пацијенти којима је потребно болничко лијечење, бити благовремено тестирани.

Општински штаб за ванредне ситуације ће данас монтирати шатор у кругу Универзитетске болнице, који ће служити за тестирање пацијената.

2. Општински штаб скреће пажњу власницима трговинских и угоститељских радњи, фризерских салона, зубних ординација и осталима да су дужни да се досљедно придржавају прописаних мјера заштите, а то су обавеза ношења заштитних маски у затвореном, поштовање физичке дистанце и редовна дезинфекција простора.

Инспекцијске службе и полиција  ће контролисати поштовање ових мјера, као и поштовање радног времена угоститељских, трговинских и других радњи, а у складу са законом предузимати прописане мјере.

Општински штаб за ванредне ситуације позива све грађане да буду одговорни, да воде рачуна о свом здрављу, о здрављу својих најмилијих и да се досљедно придржавају прописаних мјера.

Вирус није нестао и ту чињеницу морамо стално имати на уму.

advanced divider

Вијести

Translate »