Search
Close this search box.

Закључци Штаба за ванредне ситуације општине Фоча за спречавања ширења и посљедица вируса корона

Закључци
Штаба за ванредне ситуације општине Фоча за спречавања ширења и посљедица вируса корона
од 07.06.2020.године

1. Ситуација на подручју регије, као и општине Фоча је битно усложњена. Капацитети Универзитетске болнице у Фочи се пуне пацијентима са подручја околних општина, у којима је ситуација такође све сложенија.

2. Штаб  за ванредне ситуације општине упозорава власнике трговинских и угоститељских радњи на обавезу придржавања прописаних мјера – обавезу ношења маски у затвореним просторима за запослене и госте, провођење редовне дезинфекције,  обазбјеђење дистанце између столова, односно ограниченог броја купаца у објекту.

3. Забрањују се забаве и окупљања, као и музика уживо  у рафтинг камповима после 23 часа.

4. Општински штаб препоручује да се сахране и парастоси обављају у ужем кругу породице. Такође се пропоручује да се и славе, рођендани и друге свечаности проводе у кругу породице, уз мање присуство гостију.

5. Скреће се пажња лицима која се налазе у кућној изолацији, да се досљедно придржавају прописаних мјера изолације. Контролу ће вршити Општинска инспекција и Полиција. За непоштовање мјера, прекршиоци ће бити санкционисани.

6. Апелујемо на грађане да не одлазе у подручја у којима је регистрован вирус корона и да та путовања одложе до побољшања епидемиолошке ситуације.

7. Старијим суграђанима и хроничним болесницима се препоручује да избјегавају изласке гдје се окупља већи број људи, да кретање сведу на најмању неопходну мјеру, да се придржавају физичке дистанце и да обавезно носе заштитну маску.

Фоча, 06.07.2020.године

Поделите: