Search
Close this search box.

СО Фоча: Предложене мјере за спас Апотеке Фоча

Одборници СО Фоча усвојили су Извјештај о раду за прошлу и План рада за текућу годину Апотеке Фоча и упознали се са приједлозима извршне власти како ову установу извући из кризе у коју је запала због склапања штетног уговора са добављачима и лошег вођења књиговодства.

Менаџмент Апотеке није доставио план нити визију изласка из актуелне ситуације, али је одборнике јасно упознао о ранијим разлозима и начинима довођења апотеке у безизлазно стање.

Директорица Апотеке Фоча  Радмила Павловић истакла је да је током протекле три године дала максимум у опоравку ове установе и рационализацији пословања, али да тренутно не види рјешење за излазак из тешке ситуације.

Са друге стране, изршна власт је предложила менаџменту Апотеке да изради програм рационализације пословања, те да преписпита могућност кредитног задужења уз оптимални годишњи ануитет који се може сервисирати из пословања Апотеке.

Предложено је и да се преписпита могућност проналаска стратешког партнера са којим ће на бази власништва 51:49 у корист Апотеке наставити рад, те да се преписпита евентуална одговорност запослених и предузму одговарајуће дисциплинске мјере.

Међу крајњим варијантама предложено је преиспитивање могућности продаје Апотеке Фоча, уз обавезу задржавања запослених.

Представници извршне власти истакли су максималну посвећеност тој проблематици, наводећи да, у сарадњи са менадџментом, покушавају да пронађу најбоља рјешења за излазак Апотеке из кризе. У наредном периоду наставиће разговаре са менаџментом Апотеке у циљу проналаска могућег рјешења.

О овој проблематици расправљаће се и на наредној сједници локланог парламента.

Поделите: