Search
Close this search box.

Zaključci Štaba od 17.07.

grb mali

ОПШТИНА   ФОЧА

ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

На основу члана 43. Закона о заштити становништва од заразних болести („Службени гласник Републике Српске“, бр.90/17), члана 22. Закона о заштити и спасавању у ванредним ситуацијама („Службени гласник Републике Српске“, бр. 121/12 и 46/17), члана 59. и 82. Закона о локалној самоуправи („Службени гласник Републике Српске“, бр. 97/16 и 36/19) и члана 63. Статута општине Фоча („Сл.гласник општине Фоча“, бр. 8/17), а у складу са Закључком о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона (Цовид-19) у Републици Српској, који је донио Републички штаб за ванредне ситуације, Штаб за ванредне ситуације општине Фоча, на сједници одржаној 17.07.2020. године доноси следећи

З А К Љ У Ч А К

1. Забрањујe се музика уживо, до даљњег, у свим угоститељским објектима и рафтинг камповима.

2. Власници трговинских и угоститељских радњи су обавезни да се  придржавају прописаних мјера – обавеза ношења маски у затвореним просторима за запослене и госте, провођење редовне дезинфекције,  обазбјеђење дистанце између столова, односно ограниченог броја купаца у објекту.

3. Комуналној полицији је наложено да, у сарадњи са припадницима полиције, појача контролу примјене свих донешених мјера.

4. Лица која се налазе у кућној изолацији, дужна су да се досљедно придржавају прописаних мјера изолације. Контролу ће вршити Општинска инспекција, а за непоштовање мјера, прекршиоци ће бити санкционисани.

5. Овај закључак ступа на снагу даном доношења.

Датум: 17.07.2020.год.
Број:  02-014- 164

                                                                                                        

ОПШТИНСКИ ШТАБ ЗА

ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

Поделите: