САОПШТЕЊЕ ОПШТИНСКОГ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

grb mali

ОПШТИНА ФОЧА

 

САОПШТЕЊЕ
ОПШТИНСКОГ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

Општински штаб за ванредне ситуације је, на сједници одржаној 21.09.2020. године,  којој су присуствовали и директори основних школа, Дјечијег вртића “Чика Јова Змај” и Средњошколског центра, констатовао да је епидемиолошка ситуација на подручју наше општине врло сложена, а мјере које су прописане од стране надлежних органа се често не поштују, нарочито у трговинским радњама, угоститељским објектима и на јавним површинама. Уз све то имамо масовнијих окупљања, рођенданских и других прослава, као и непоштовања мјера изолације и непријављивања контаката са зараженим особама. Одговорност школске омладине је велика, јер је њихова безбједност у питању, а у питању је и процес наставе у школама.

Тренутно су у Универзитетској болници 24 особе на лијечењу од вируса корона, а једна особа је на респиратору.  Под здравственим надзором је 216 особа, а активно позитивне су 82 особе.

Штаб апелује на грађане да се сви доследно придржавају наложених мјера, а неке мјере ће се пред долазећу сезону и појачати.

 Општински штаб за ванредне ситуације је наложио инспекцијским службама да свим угоститељским објектима издају рјешење о томе колико гостију може боравити у њиховом затвореном простору, све у складу са прописаним епидемиолошким мјерама од стране ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске, са посебном пажњом на ограничење броја лица у објекту у зависности од површине простора.

До побољшања епидемиолошке ситуације на подручју општине, одлажу се сва масовна окупљања и прославе омладине средњих и основних школа у угоститељским објектима.

Општински штаб за ванредне ситуације је наложио инспекцијским службама да врши појачану контролу надзора над лицима која имају рјешења о кућној изолацији, а на та лица се апелује да поштују мјере и не излазе из куће док траје мјера изолације.

Директори основних и средњих школа се позивају да и даље наставе проводити све мјере које су прописане и које су до сада проводили, а у циљу смањења могућности заразе дјеце и запослених.

Према одлуци Републичког штаба за ванредне ситуације, све донесене мјере остају на снази до 12. октобра.

01
Подели

Наши пријатељи

Translate »