Search
Close this search box.

УРЕЂЕЊЕ КОРИТА РИЈЕКЕ ДРИНЕ

Поступајући по налогу Републичког инспектората за воде, који је општини Фоча наложио да очисти корито ријеке Дрине испод жељезног моста „9. мај“ и обезбиједи да ријека протиче цијелом ширином корита, као и по захтјеву ЈП Хидроелектране Дрина, чији мјерни инструмент за водостај није био у функцији јер је ријека пролазила само између два стуба, као и уважавајући захтјеве Удружења рибара „Младица“, општина је приступила том обимном и финансијски веома скупом послу.

Са предузећем „Нешковић“ које, уз све законом прописане услове и сагласности, почиње изградњу бензинска пумпе на лијевој обали Дрине, узводно од „Јужног моста слободе“, потписан је Споразум којим се наведено предузеће обавезало да ће очистити корито ријеке и омогућити ријеци Дрини да несметано протиче цијелом ширином корита, а за узврат општина је дозволила да извађени шљунак истресају на локацију будуће бензинске пумпе у циљу њеног проширења.

Машине су могле радити само у вријеме ниског водостаја, тако да је у том периоду било више машина на радилишту.

Посао је завршен. Ријека Дрина се разлила цијелим коритом, нови жељезни мост је засијао пуним сјајем, мјерни инструмент показује водостај, а рибари више немају проблема са пресијецањем „рибљег пута“.

Увјерени смо да су се завршетку овог посла обрадовали сви добронамјерни грађани.

Поделите: