Search
Close this search box.

Лукач: Наредне године станично одјељење полиције у Челебићима

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач најавио је да би наредне године требало да буде успостављено станично одјељење полиције у Челебићима код Фоче због кретања миграната и шверца у том пограничном дијелу према Црној Гори.

-Подручје Челебића и укупан погранични простор према Црној Гори није довољно заштићен што отвара могућност за различите криминалне радње, као и појачан прилив миграната. Враћањем станичног одјељења полиције у Челебићима тај проблем биће ријешен јер ће полиција свакодневно бити на располагању и помоћи становништву- рекао је Лукач након састанка са начелником општине Фоча Радисавом Машићем.

Он је навео да ће настојати да наредне године успоставе станично одјељење полиције на том подручју које ће припадати Полицијској управи Фоча.

На састанку је договорено да ће у наредном периоду систем видео-надзора бити унапријеђен са новим камерама с циљем држања под контролом ситуације на читавом подручју Фоче и с циљем безбједности свих грађана.

-Систем видео-надзора биће допуњен такозваним паметним камерама које ће нам помоћи много у превентивном смислу чувања безбједности, али и нашим истрагама које ћемо водити у случају дешавања кривичних дјела или прекршаја- појаснио је Лукач.

Начелник општине Фочи Радисав Машић рекао је да ће локална заједница пружити сву подршку како би одјељење полиције у Челебићима било што прије основано и како би систем видео-надзора јавних површина на подручју града био ефикаснији.

-Општина је у овој години помогла да видео-надзор буде допуњен, посао још није завршен, што остаје обавеза за наредну годину. Свима нам је у интересу највиши степен безбједности грађана и у том правцу радимо заједнички и сарађујемо- рекао је Машић.

Министар Лукач посјетио је и Полицијску управу Фоча. На састанку са начелником Велимиром Костовићем констатовано је да је стање безбједности у Фочи стабилно, да полиција добро ради свој посао и да је стопа криминалитета све мања

Поделите: