Search
Close this search box.

Посматрање птица и дивљих животиња у Националном парку Сутјеска и Парку природе Пива

Финансира Европска унија

Са великим задовољством вас обавијештавамо да је завршено постављање платформи за посматрање птица и дивљих животиња у Националаном парку „Сутјеска“ (Општина Фоча) и Парку природе „Пива“ (Општина Плужине) које је финансијски подржала ЕУ.
Посматрање птица и дивљих животиња представља одржив, еколошки начин коришћења ресурса биодиверзитета, а креирање ове врсте активности има за циљ привлачење туриста специјалних интересовања, што ће, како се очекује, допринијети и повећању броја туриста у општинама Плужине и Фоча, као и Парку природе „Пива“ и Националном парку „Сутјеска“.
У НП „Сутјеска“ постављене су двије платформе за посматрање птица и једна за посматрањедивљих животиња на локалитетима Доње Баре, Драгош село и Пријевор.

У Парку природе „Пива“ су такође постављене двије платформе за посматрање дивљих животиња и једна за посматрање птица на веома атрактивним локацијама, и то у Јеринићима (Јасиковац), Бауцалима и Барном долу (Бешићи).
Осјетите нетакнуту природу и посматрајте дивокозу, мрког медвједа, срну, сурог орла, тетријеба, јастреба, мишара, препелицу и остале дивље животиње и птице у њиховом природном окружењу на простору НП „Сутјеска“ и Парка природе „Пива“.

Постављање платформи за посматрање дивљих животиње и птица је једна у низу од активности пројекта ”Туризам, Адреналин и Рафтинг Авантура (Т.А.Р.А)” који спроводе Општине Плужине и Фоча, у сарадњи са Парк Природе Пива и Туристичком организацијом општине Фоча, а финансира Европска унија у Босни и Херцеговини у оквиру Програма прекограничне сарадње ЦБЦ БиХ-МНЕ.

Циљ пројекта је развој и промоције прекограничног подручја као јединствене дестинације за активни туризам. Реализација је почела 1. децембра 2019. и трајаће двије године, до краја новембра 2021. године.

advanced divider




Поделите: