Search
Close this search box.

Седам странака потписало споразум о заједничком учешћу у власти

Седам политичких партија, које су на протеклим локалним изборима подржале СНСД-овог кандидата за начелника Милана Вукадиновића, потписале су коалициони споразум о наставку сарадње и заједничком дјеловању у будућој власти. Споразум су потписали предсједници општинских одбора СНСД-а, ДЕМОС-а, ДНС-а, СП-а, СПС-а, Уједињене Српске и НДП-а.

У фочански парламент ушло је девет странака, а према непотпуним подацима ЦИК-а БиХ седам коалиционих партнера требало би да има 20 од укупно 25 одборника.

Преосталих пет одборника имаће СДС- четири и један СДА, али ће се тачан распоред одборника знати након пребројавања гласова из мобилних и ковид тимова, те гласова пристиглих поштом.

Новоизабрани начелник Фоче Милан Вукадиновић увјерен у апсолутну већину у будућем сазиву фочанског парламента. Позив је упућен и другим политичким странкама за сарадњу у раду скупштине и извршне власти.

-Коалициони споразум је иницијалне природе о даљем наставку сарадње седам политичких субјеката, а позваћу и остале политичке субјекте да разговарамо о сарадњи у смислу рада Скупштине и будућности Фоче-рекао је Вукадиновић.

У фочанском СНСД-у, који је на локалним изборима освојио највећи број гласова, очекују да ће се уз подршку и сарадњу коалиционих партија, Фоча брже и боље развијати.

-Са најављеним великим пројектима, ово је нешто што ће Фочу довести до већег буџета, бољег живота и нових радних мјеста-рекао је предсједник ОО СНСД-а Вељко Марић.

Марић је додао да о функцијама неће говорити док се не саопште коначни резултати избора. Нагласио је  да су сви дали подршку новом начелнику да предложи састав свог тима у будућој извршној власти.

Поделите: