Search
Close this search box.

ПОМОЋ УНИВЕРЗИТЕТСКОЈ БОЛНИЦИ

Општина Фоча данас је Универзитетској болници у Фочи уплатила 30.000 КМ као помоћ у санирању последица корона вируса.

Већ десет мјесеци Болница ради у посебном режиму који захтијева максимално ангажовање, прије свега људских, али и материјалних ресурса. Наши љекари, медицинско особље и сви запослени у том сектору су успјешно одговорили том задатку и показали висок степен хуманости, стручности и одговорности.

Због специфичних услова збрињавања и лијечења заражених, трошкови пословања Болнице су вишеструко увећани, прије свега због велике потрошње кисеоника, збрињавања медицинског отпада, исхране болесника и других материјалних трошкова, тако да ће ова помоћ добро доћи.

Општина је и до сада, у складу са својим могућностима, помагала Универзитетској болници, како у набавци лабараторијске и друге опреме за лијечење инфицираних, тако и у рјешавању крупних инфраструктурних проблема. Обезбијеђено је уредно снадбијевање струјом и водом, рјешен је проблем саобраћаја у Болничком кругу, обезбијеђено додатних 50 паркинг мјеста.

Поред Универзитетске болнице Општина помаже и Дом здравља, чију су запослени у периоду пандемије изложени додатним, одговорним, хуманим и тешким обавезама које успјешно извршавају.

Општина је додатна средства за помоћ здравственом сектору, у ванредној ситуацији, обезбиједила захваљујући стабилном Буџету и уштедама на другој потрошњи.

Поделите: