ОПШТИНА ФОЧА

САОПШТЕЊЕ ОПШТИНСКОГ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

advanced divider

ОПШТИНА ФОЧА

САОПШТЕЊЕ
ОПШТИНСКОГ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

 

Општински штаб за ванредне ситуације је, на сједници одржаној 21.12.2020. године  констатовао да је епидемијска ситуација на подручју наше општине и даље сложена са примијетном дозом стабилизације. У Универзитетској болници је смјештен 61 пацијент са тежом клиничком сликом, од којих су 4 пацијента на респиратору.

Дневно се љекарима Дома здравља са упалом плућа јави око 20 пацијената. Кризни штаб апелује на све грађане да досљедно поштују донесене мјере и да са посебном одговорношћу дочекамо предстојеће празнике, који представљају велики ризик за ширење вируса. Грађанима препоручујемо да крсне славе прослављају у најужем кругу својих породица и да избјегавају окупљања за новогодишње празнике.

Општинска инспекција у сарадњи са полицијом ће појачати контролу поштовања прописаних мјера о броју гостију и понашању у објектима, као и поштовању радног времена.

Исто тако, појачаће се контрола санитарног надзора у угоститељским и трговинским објектима, јер је примјетно да су многи власници тих објеката заборавили на своје законске обавезе.

Кризни штаб је похвалио рад Дома здравља, чији су љекари и медицинско особље  уложили велики напор у прегледима и лабораторијској обради многих пацијената. С обзиром да су трошкови лијекова и лабораторијских реагенса, због вишеструко повећаног броја пацијената знатно повећани, Општински штаб је упутио апел свим субјектима на подручју наше општине да финансијски помогну Дом здравља, како би могао наставити са издавањем лијекова и обрадом лабораторијских анализа, не само за ковид болеснике, већ и остале пацијенте.

Општински штаб је такође похвалио акцију Полицијске управе Фоча и осталих учесника на спречавању шверца акцизне робе, која је протекла у најбољем реду и без инцидената. Кризни штаб даје пуну подршку таквим акцијама и инсистира на досљедном поштовању закона у свим областима.

 

advanced divider

Вијести

Translate »