УДАР НА БУК БИЈЕЛУ ЈЕ УДАР НА НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕС

Специјалне и паралелне везе Републике Српске и Србије су често на мети бошњачке елите из Сарајева. Последњи примјер тога је подношење захтјева Уставном суду БиХ за преиспитивање уставности додјеле концесија за изградњу хидроелектрана на Дрини, које су на подручју општине Фоче.

Као заједнички пројекат, Бук Бијела практични је корак Уставом загарантоване сарадње, који додатно учвршћује везе Српске и Србије. Осим тога, реализацијом овог пројекта ће се обезбиједити остваривање завидне економске добити како Фоче и Републике Српске, тако и Србије. То ће за Фочу и цијелу регију представљати битан привредни искорак као и економски гарант будућег привредног развоја. У супротном то би значило економски удар на нашу општину, а такође и на Републику Српску.

Због свега наведеног, као начелник Фоче, желим истаћи нашу пуну подршку српском члану Предсједништва БиХ и српским парламентарцима у Савјету министара БиХ пред којима ће се наћи недавно поднешена иницијатива Дениса Бећировића за преиспитивање паралелних веза Српске и Србије.

 

Подели

Наши пријатељи

Translate »