Search
Close this search box.

Девети јануар: Садашње и генерације које долазе увијек ће се сјећати погинулих бораца

Начелник општине Фоча Милан Вукадиновић истакао је поводом обиљежавања 29. рођендана Српске, да жртве које је фочански крај дао у Одбрамбено-отаџбинском рату никада не смију бити заборављене, те да је стална обавеза локалне управе да помаже борачким категоријама .

Вукадиновић је подсјетио да је за вријеме протеклог рата погинуло 646 српских бораца и цивила из Фоче.

„Девети јануар је најбитнији датум у историји Републике Српске и морамо чувати и његовати његове тековине. Ми ћемо свим својим бићем радити да помогнемо посебно демобилисаним борцима, као и породицама погинулих бораца и ратним војним инвалидима, онолико колико нам могућности буду дозвољавале“, рекао је Вукадиновић.

Предсједник Борачке организације Фоча Срђан Станковић истакао је да ће борци и њихови потомци заувијек чувати Републику Српску, док је секретар Организације породица погинулих Душанка Лаловић навела да су поносни што славе Дан и Крсну славу Српске.

Предсједник Удружења ратних војних инвалида Фоче Драган Милановић рекао је да ће се Фочаци и генерације које долазе увијек сјећати бораца који су своје животе дали за стварање Српске.

Дан Републике Српске у Фочи је обиљежен помен парастосом погинулим борцима и цивилима из посљедњег рата, који је служен на гробљу Божовац.

Након парастоса, делегације локалне управе и општинских удружења посјетиле су Спомен собу погинулих бораца, а затим су на Централном споменику погинулим борцима и цивилима положили цвијеће и прислужили свијеће.

Обиљежавање Дана Републике завршено је у згради општине пријемом за борачке категорије и за шахисте Омладинског шаховског клуба „Девети јануар“.























Previous
Next

Поделите: