Search
Close this search box.

Словачка наставља да помаже Црвени крст у Фочи

Општинској организацији Црвеног крста Фоча Влада Словачке донирала је хигијенске пакете и помоћ за јачање капацитета у случају елементарних непогода. Вриједност донације је око 8.000 евра.

Из Словачке је стигло 500 хигијенских пакета, који ће бити подијељени корисницима којима је помоћ најпотребнија. Остатак донације намијењен је становништву у случају елементарних непогода, каже секретар ОО Црвеног крста Снежана Ковач.

-Добили смо деке, вреће за спавање и два агрегата који ће остати у резерви да имамо уколико затреба-рекла је Ковачева.

Помоћ становништву Фоче резултат је догогодишње сарадње општине Фоча, ОО Црвеног крста, Aмбасаде Словачке у БиХ и Лот тима словачких војника стационираног у Фочи.

-Ова врста помоћи је неопходна јер задњих година имамо елементарне непогоде, а ту је и пандемија вируса корона. Сва средства која су дошла ће нам бити од велике користи-рекао је начелник општине Фоча Милан Вукадиновић.

Добри односи и сарадња Словачке и Фоче биће настављени и даље, поручио је војни аташе Aмбасаде Словачке у БиХ Милан Миндек.

-За нас је потпуно нормално да помажемо становништво у БиХ и то чинимо из срца-рекао је Миндек.

Вриједност помоћи која је претходних година у Фочу стизала из Словачке већа је од 40.000 евра. Словаци су раније помогли и обнову фасаде и уградњу гријања у зграду Црвеног крста у Фочи. 

 

Поделите: