Search
Close this search box.

Млади таленти из Фоче први пут у “Ритму Европе”

Начелник општине Фоча Милан Вукадиновић и извршни директор омладинског музичког такмичења „Ритам Европе“ Давид Макевић потписали су данас уговор о учешћу младих талената из Фоче на овом европском фестивалу.

Вукадиновић је рекао да је овим уговором о сарадњи општине са “Ритмом Европе”, Фоча постала 15. локална заједница у Српској, која учествује у “Дјечијој Евровизији”.

 

“Радује ме чињеница да ћемо омладину Фоче, узраста од 12 до 21 године, који имају таланет за бављење музиком и ритмиком представити да на најбољи начин, а такође и све наше туристичке потенцијале. То је највећи музички фестивал у овом дијелу Европе”, рекао је Вукадиновић.

„Ритам Европе“ је такмичење на којем дјеца и омладина из Србије, Црне Горе и Републике Српске пјевају пјесме са Евровизије, а које се, између осталог, емитује и на Радио-телевизији Републике Српске.

Извршни директор „Ритма Европе“ Давид Макевић каже да ће се аудиција за одабир такмичара одржати у наредних 15 до 20 дана у фочанском Центру за културу и инфиормисање, који је један од партнера такмичења.

“Дјеци и омладини која желе да се прикључе нашем телевизијском формату биће омогућена бесплатна обука и да се, између осталог, представе на једном од језика европских земаља, које су укључене у велику Евровизију, тако да смо ми “мала Евровизија” на Балкану. Вјерујем да ћемо пронаћи дјецу и да ћемо успјешно реализовати овај пројекат”, рекао је Макевић.

Уз Центар за културу и информисање, партнери “Ритма Европе” у Фочи су и Основна музичка школа и Црквено пјевачко друштво “Побратимство”.

 

 

 

Поделите: