Search
Close this search box.

Повезивање сеоских домаћинстава са пружаоцима услуга у области туризма

Јуче је у Фочи у Центру за културу и информисање, а уз подршку Европске уније, успјешно одржан састанак чија је тема била “Повезивање сеоских домаћинстава са пружаоцима услуга у области туризма”. Састанку су присуствовали представници пољопривредних газдинстава са територије Фоче, представници општине Фоча, пројектни тим општина Фоча и Плужине, директор Туристичке Организације Општине Фоча, предсједник удружења рафтера Фоча те представници локаних медија.

На састанку су презентоване могућности за повезивање пољопривредних и сеоских домаћинстава са пружаоцима услуга из области туризма као и законски нормативи који регулишу ову област. Своја искуства у сарадњи и повезивању рафтинг кампова са пољопривредним газдинствима поделио је са учесницима предсједник удружења рафтера Фоча, представљајући начине за унапријеђење постојеће сарадње.

Представници пољопривредних газдинстава су изложили проблематику са којом се сусрећу у дистрибуцији, пласману и брендирању својих производа, те навели и препреке са којима се сусрећу у регистрацији сеоских домаћинстава као пружаоца услуга из области туризма.

На крају састанка су уврђени закључци и даљи кораци у циљу побољшања сарадње, те реализацији општег циља: Повећања броја сеоских домаћинстава која пружају услуге из области туризма на подручју општине Фоча.

[Best_Wordpress_Gallery id=”2″ gal_title=”POVEZIVANJE SEOSKIH DOMAĆINSTAVA”]

Поделите: