Search
Close this search box.

Креће реконструкција водовода у Миљевини

Уговор о извођењу радова на реконструкцији водоводне мреже у Миљевини у дужини од четири километра, чиме ће бити ријешен проблем водоснабдијевања у овом насељу, потписан је у Фочи. Вриједност уговора, који су потписали начелник општине Милан Вукадиновић и извођач радова, бијељинско предузеће „Инстел“, је 512.000 марака без ПДВ-а.

Мјештани Миљевине годинама су мучили муку са несташицом воде за пиће. Ранијом изградњом главног изворишта Крупица у оквиру друге фазе пројекта реконструкције водовода повећан је доток воде у насеље, али су због дотрајале секундарне мреже губици воде и даље били велики.

Наставком пројектне фазе проблем водоснабдијевања требало би да буде трајно ријешен, каже начелник општине Милан Вукадиновић.

-На овај начин ћемо да ријешимо тај проблем који је горући за становнике насеља Миљевина-рекао је Вукадиновић.

Изабрани извођач радова, фирма „Инстел“ из Бијељине одмах ће по потписивању уговора кренути у фазу припреме, а по увођењу у посао почети са реализацијом пројекта чији је рок завршетка 12 мјесеци.

-Радимо примарну и секундарну мрежу, санацију постојеће мреже и каптажу-навeо је директор предузећа „Инстел“ Владимир Гутић.

Дио посла обавиће и фочанско водоводно предузеће „Извор“.

-Свакако да ћемо урадити свој дио, а то је уградња неких 120 кућних прикључака и водити рачуна да проширимо водоводну мрежу за оне људе који имају лоше снабдијевање водом-рекао је директор предузећа Миомир Бојат.

Реконструкција водоводне мреже у Миљевини, којом се наставља друга фаза обнове водовода у Фочи, финансира се грантом Европске инвестиционе банке у оквиру пројекта „Водоводна и канализациона инфраструктура у Републици Српској“ који готово деценију широм локалних заједница реализује Влада РС.

Поделите: