Search
Close this search box.

Породице Крсман и Јевтовић добиле услован смјештај

Општина Фоча у сарадњи са Владом РС реконструисала је и додијелила два стана у насељу Миљевина за привремени смјештај породицама Крсман и Јевтовић, чије су куће у априлу изгорјеле у пожару. Трајно рјешење за кров над главом овим породицама изнаћи ће Влада Српске.

Љиљана Крсман, мајка погинулог борца Војске Републике Српске, којој је ватра прогутала готово све што су имали, до изналажења привременог рјешења са супругом је живјела у стамбеном контејнеру. Коначно ће живјети у условима достојним човјека.

-Хвала општини што нам је изашла у сусрет, што су нам помогли да живимо у нормалним условима-захвална је Лјиљана.

Након четири мјесеца проведених у стамбеном контејнеру и удовица ратног војног инвалида Милица Јевтовић обрадовала се условнијем смјештају.

-Општина нам је средила стан, оформила услове да живим, преостаје ми само ствари да пренесем и уселим. Надам се да ће нам Влада наћи трајно рјешење, направити нам куће да будемо на своме-рекла је Јевтовићева.

Како би што раније збринули погорјеле породице, у општини Фоча одлучили су се да им за потребе становања реконструишу и потпуно адаптирају двије стамбене јединице у Миљевини. Подршка је стигла и од Владе РС.

-Желим да се захвалим ресорном министру Душку Милуновићу који се лично залагао да изнађемо ово привремено рјешење. Станови су адаптирани средствима општине и Владе Српске, уређене су унутрашњости, тоалетни простори и просторије. Надам се да ће Влада изнаћи трајно рјешење ускоро, односно изградити куће овим проодицама на мјестима гдје су биле раније-рекао је начелник општине Милан Вукадиновић.

У Министарству рада и борачко-инвалидске заштите РС навели су да су стамбене јединице у којима су смјештене породице условне за становање, те да ће их користити све док Влада и општина не нађу адекватну, законску могућност за њихов трајни смјештај. Породице погинулих бораца помогли су и финансијски, једнократном новчаном помоћи у износу од по 2.000 КМ.

?
Поделите: