Search
Close this search box.

Уз помоћ ТО Српске до боље промоције фочанског туризма

Вршилац дужности директора Туристичке организације Републике Српске Миодраг Лончаревић разговарао је данас у Фочи са начелником општине Миланом Вукадиновићем о унапређењу промоције туристичких потенцијала тог краја.

Рафтинг ријеком Таром, планине, кањони, језера и шуме Националног парка „Сутјеска“, пјешчане пирамиде код Фоче, бисери су природе које је потребно што више промовисати на домаћим и међународним сајмовима, оцјена је саговорника.

„Наредни кораци су да организујемо састанак, можда и у НП „Сутјеска“, да позовемо начелнике и директоре туристичких организација из регије да пошаљемо заједничку поруку. Оно што увијек наглашавам, путне комуникације су предуслов да бисмо развијали туизам као стратешку грану“, каже начелник Вукадиновић.

Он је најавио да је при крају оснивање Парка природе „Тара“.

„Парк природе прогласићемо до краја године и тиме ћемо заштитити десну обалу Таре и на неки начин кренути у рјешавање инфраструктурних проблема. Путна комуникација десном обалом Таре је један од стратешких циљева који су пред нама“, истакао је Вукадиновић.

Вршилац дужности директора Туристичке организације Републике Српске Миодраг Лончаревић навео је да је ова кровна организација била и остала савјетник локалним туристичким организацијама.

„У Републици Српској развој сеоског туризма узима све више маха. Ми имамо планине, ријеке, чисту природу што туристи знају да цијене“, рекао је Лончаревић.

Извор:Радио Фоча

Поделите: