Општину Фоча посјетила делегација братског Крагујевца

Начелник општине Милан Вукадиновић заједно са сарадницима угостио је представнике Града Крагујевца.

На састанку су присуствовали Борис Ковачевић помоћник градоначелника за међународну сарадњу и представници ватерполо клуба Раднички.

Тема радног састанка била је сарадња и активности у постојећим и новим пројектима у домену подстицања подузетништва, културе и спорта. С обзиром да Општина Фоча проводи низ пројеката који су намијењени предузетницима, гостима из Крагујевца представљене су потенцијалне инвестиционе локације за улагање у дрвну индустрију на подручју локалне заједнице.

Наченик Вукадиновић изразио је велико задовољство састанком и нагласио да је у потпуности спреман и отворен за даљу сарадњу са Градом Крагујевцем.

На радном састанку, утврђени су конкретни планови и активности у будућем периоду и заједничким пројектима. У првом реду истакнуте су могућности заједничког коришћења ИПА фондова за обје обале ријеке Таре и потенцијална сарадња у области туризма.

Представници општине Фоча, поводом манифестације Дани Републике Српске, недавно су посјетили Крагујевац и том приликом су дефинисали области у којима постоји простор за сарадњу два града пријатеља.

 

 

Подели

Наши пријатељи

Translate »