Search
Close this search box.

Обновљена комунална инфраструктура

Набавком 40 нових контејнера и изградњом нових надстрешница за одлагање отпада, општина Фоча обновила је комуналну инфраструктуру у централним градским улицама за шта је у општинском буџету планирано 50.000 КМ.

Начелник Одјељења за инспекцијске послове Младен Пиповић каже да су контејнери замијењени у улицама Крајишкој, Принциповој, Степе Степановића, Николе Пашића и на два мјеста у Светосавској улици.

„На иницијативу начелника општине, а у сарадњи и договору са Одјељењем за просторно уређење и Комуналним предузећем „Комуналац“, општина је набавила 40 контејнера и распоредила их на више локација, а на два мјеста- код Основне школе „Свети Сава“ и код Електродистрибуције, су направљене нове надстрешнице. У плану је набавка и нових канти, а у процедури је и набавка додатних 20 контејнера кроз један пројекат“, рекао је Пиповић.

Он је додао да ће се и наредне године континуирано вршити набавка нових контејнера и канти у градским и приградским насељима.

„Имамо доста захтјева да се на постојећим локацијама дода број контејнера и то ћемо радити са старим контејнерима, које ћемо репарирати и распоредити према захтјевима. Радићемо и на рјешавању проблема дивљих депонија, навјероватније са постављањем камера у одређеним дијеловима града да бисмо спријечили одлагање отпада на обалама ријека и другим јавним површинама“, навео је Пиповић.

Начелник општинског Одјељења за финансије Драган Ивановић подсјетио је да су средства за обнову комуналне инфарструктуре обезбијеђена ребалансом буџета.

„Ту позицију смо ребалансом повећали са 10.000 на 50.000 КМ. За набавку контејнера предвиђено је 40.000, за надстрешнице за контејнере 6.000 и за изградњу подлога 2.500 КМ. Поред тога, урађена је реалокација у буџету средстава из пројекта прекограничне сарадње Фоче и Плужина, и из тих средстава биже набављено додатних 20 контејнера“, рекао је Ивановић.

Поделите: