Search
Close this search box.

Пријем за добитнике Светосавске награде

Начелник општине Фоча Милан Вукадиновић организовао је данас пријем за пет наставника Основне школе Свети Сава добитнике Светосавске награде Министарства просвјете и културе Републике Српске.

Од како је прије три године установљена Светосавска награда за учитеље и наставнике, пет просвјетних радника ове школе добитници су овог престижног признања. Добитници Светосавске награде за школску 2018/2019. годину су Милан Зечевић и Ивана Бојанић, годину касније ово признање добила је Наташа Вукадин, а ове године Саша Давидовић и Вера Достић.

Наставник историје Милан Зечевић истиче како је Светосавска награда велико признање за његов рад али и за школу, која се труди да са дјецом ради на квалитетан начин. Додаје да је ово признање и за све његове ученике: „Морам похвалити све ученике који се труде да знање усвајају на квалитетан начин и тако нам много помажу. Са друге стране, школа је данас далеко модернија него што је то било прије 20 година када сам ја почео да радим. Наша школа је опремљена са најсавременијим училима, од рачунара и пројектора до мулитмедијалне учионице, тако да дјеца данас имају много веће могућности учења него што је то било раније“.

Пет Светосавских награда у задње три године много значи за Основну школу Свети Сава и показује континуитет у њеном раду и раду наставника, који свакодневно осавремењују начин извођења наставе, каже директор школе Јелена Чанчар: „Наши наставници иду у корак са временом и раде све што је неопходно за боље образовање ученика, а то је свакако употреба савремене технологије и иновативних метода рада. То није лако и једноставно али сви они имају вољу и труде се да дјеци приуште најбоље услове за рад“, рекла је Чанчарева.

Светосавске награде су доказ да наставници у Фочи квалитетно раде свој посао и да на прави начин васпитавају дјецу и уче их да поштују праве вриједности, рекао је начелник општине Фоча Милан Вукадиновић који је истакао да локална управа има добру сарадњу са директорима свих школа у Фочи: „Општина Фоча је остварила знатан искорак и надам се да ћемо у наредном периоду оставривати значајније резултате у области образовања. Заиста желим да похвалим све учитеље, наставнике, професоре али и директоре свих школа у Фочи који се труде да на најбољи начин вапитавају и образују нашу дјецу. Сматрам да има још наставника који одлично раде свој посао и надам се да ће се наредних година и они пријавити за Светосавску награду, како би Фоча показала да је расадник, не само добрих ученика и такмичара, већ и добрих учитеља, наставника и професора“, закључио је Вукадиновић.

Kандидате за додјелу Светосавске награде, према нивоима васпитања и образовања, могле су предлагати предшколске установе, основне и средње школе, стручни активи средњих школа те струковна удружења васпитно-образовних радника.

Светосавскa наградa, која се састоји од Светосавске повеље и новчане награде, овогодишњим добитницима биће додијељена на свечаној манифестацији која ће бити уприличена 28. јануара у Дјечијем позоришту Републике Српске у Бањој Луци.

Извор: Радио Фоча.

 

Поделите: