Search
Close this search box.

Честитка поводом Дана Републике Српске

Начелник Општине Фоча, поводом 9. јануара – Дана Републике Српске, упућују искрене честитке свим грађанима, са жељом да овај празник прославе у духу толеранције и солидарности народа Српске.

“Драги моји Фочаци, свима вама којима је наша Република Српска у срцу, свима који сте уградили своје најбоље године и заложили оно највредније у њену одбрану, честитам 30. рођендан Републике Српске.

Република Српска је трајна категорија, не зато што је она нека територија, већ зато што је она већа од било ког појединца, узвишена и надвисује било коју међубратску подјелу – зато што је створена на олтару отаџбине.

Сјетимо се ријечи нашег великог писца Бранислава Нушића, који каже да отаџбина није ограничен, оивичен и утјеловљен предмет. Отаџбина је мисао, отаџбина је вјера, а мисао и вјера никад не умиру.

У Републици Српској има довољно мјеста за све људе добре воље, без обзира на њихову вјерску, националну или било коју другу припадност. Све док је тако, не морамо да бринемо за нашу будућност. Српска јесте идеја самопоштовања, самопожртвованости, поштовања других и другачијих, али само онолико колико други поштују нас – ни мање ни више од тога!

У нади да ћемо сваки њен наредни рођендан прослављати у бољим околностима у односу на претходне, желим вам све најбоље.

Срећан Дан Републике Српске!”

 

 

Поделите: