Search
Close this search box.

Вукадиновић уручио златник првој беби рођеној у Фочи

Начелник општине Милан Вукадиновић даривао је златним дукатом Николу Тадића, прворођену фочанску бебу у овој години, чиме је настављено традиционално Светосавско даривање и промоција породичних вриједности у Фочи. Традиционално уручивање златника на Светосавској академији ове године је изостало, јер су родитељи били спријечени да дођу на свечаност. Тадиће је данас угостио први човјек Фоче.

Никола Тадић, рођен 2. јануара у 22.15 часова,  прва је рођена фочанска беба у овој години. Придружио се двогодишњој сестри Николини. Родитељима Милану и Мирјана најљепши је поклон у новој години.

Тридесетпетогодишњи отац Милан запослен је и издржава породицу, док двадесетчетворогодишња мајка Марија, без запослења, код куће посвећено брине и подиже дјецу. Не одбацују идеју да имају још синова и кћери.

– Ја радим, а супруга није запослена. Ми смо срећни родитељи двоје дјеце, ако Бог да биће и треће. Захвалио бих начелнику Милану Вукадиновићу и општини за дукат и овај чин пажње- рекао је Милан Тадић.

-Никола је мирна беба, кћеркица Николина помаже око њега у свему, навикли смо се већ-рекла је Мирјана Тадић.

Начелник општине Милан Вукадиновић истакао је да је дужност локалне управе да ствара што боље услове за живот и останак на овим просторима, нарочито младих људи и породица попут Тадића.-Ријеч је о једној дивној, младој породици. Надам се да ћемо као општина изнаћи могућности да им и више помогнемо у смислу запослења једног члана породице. Трудићемо се да помажемо све наше младе породице, да пробамо да сачувамо људе на овом простору, што нам је стратешки циљ и задатак-рекао је Вукадиновић.

У овој, као и у претходној години, буџетом општине за пронаталитетну политику предвиђено је 130 000 марака. Поред подршке вантјелесној оплодњи, исплате породиљама у чијим породицама нико не ради, те исплате за треће и свако наредно дијете, прошле године уведене су и двије нове ставке-финансирање пренаталних тестова и зимница и огрев за вишечлане породице.

Вукадиновић је нагласио да је главни проблем вишечланих породица незапосленост и истакао да ће се локална управа трудити да се пронађе начин да се у породицама у којима нико не ради запосли бар по један члан домаћинства.

Поделите: