Search
Close this search box.

Саопштење за јавност

Поводом немилих догађаја који су се десили у паузи Дванаесте редовне сједнице Скупштине Општине Фоча, која је одржана у четвртак, 3. марта 2022. године, у сали Центра за културу и информисање Фоча, представници политичких субјеката који су заступљени у учествују у раду актуелног сазива Скупштине Општине Фоча у мандату 2020 – 2024. године,

Савез независних социјалдемократа – СНСД – Милорад Додик,

СДС – Српска демократска странка,

Демократски савез – ДЕМОС,

ДНС – Демократски народни савез,

СПС – Социјалистичка партија Српске – „Будућност Српске“,

Социјалистичка партија,

Народни демократски покрет,

Крсто Ивановић, самостални одборник,

Дракул Сања, самостална одборница,

предсједник Скупштине Општине Фоча, Срђан Драшковић,

начелник Општине Фоча, Милан Вукадиновић,

јединствени су у оцјени да осуђују насилничко и свако друго недолично понашање, као и све друге акте и поступке којим се ремети нормално одвијање сједнице Скупштине Општине Фоча.

Представници политичких субјеката су сагласни да се залажу за очување достојанства Скупштине Општине Фоча, заштиту моралног и физичког интегритета одборника Скупштине Општине Фоча, као непосредно изабраних представника грађана Општине Фоча, као и представника извршне власти Општине Фоча, и остваривање свих права и обавеза, у складу са законом, Статутом Општине Фоча, Пословником Скупштине Општине Фоча и Етичким кодексом за изабране представнике – одборнике у Скупштини Општине Фоча.

 

Поделите: