Search
Close this search box.

Видовић: Фочи и даље подршка Владе Српске

Фоча може да рачуна на подршку Владе РС у реализацији инфраструктурних и капиталних пројеката, речено је на састанку министарке финансија Српске Зоре Видовић и начелника општине Милана Вукадиновића

Видовићева је, након састанка у Фочи, поручила да ова локална заједница има континуирану помоћ и подршку Владе у свим пројектима важним за бољи живот њених грађана.

-Да покренемо одређене нове пројекте, неке приведемо крају ове године, неке наредне, углавном Фоча неће остати сама, Влада ће помоћи колико буде у могућности, а нешто ће се и кредитним средствима завршавати. Има ту пројеката попут изградње зграде за младе брачне парове, старачки дом, обалоутврде, затим уређења инфраструктуре у области рафтинг туризма-рекла је Видовићева.

Начелник Фоче Милан Вуакдиновић увјерен је да уз подршку Владе РС и са капиталним пројектима Фоча може да направи нове развојне искораке.

-Очекујемо помоћ у сфери рафтинга, односно асфалтирање пута десном обалом Таре. Проглашењем парка природе, за шта очекујемо да уз подршку Владе буде до краја љета завршено, постићи ћемо бројне искораке. Оно што нас је посебно интересовало јесу путне комуникације, имамо увјерења од министарке да се иде у реализацију путних комуникација према Тјентишту и Шћепан Пољу, расписују се тендери-рекао је Вукадиновић.

Министарка Видовић изразила је задовољство због стабилизације буџета у Фочи, наводећи да општина редовно измирује обавезе, те да су ликвидни.

Извор: Радио Фоча

 

Поделите: