Search
Close this search box.

ФК “Војводина”: Привилегија је играти на Фудбал френдсу у Фочи

У Фудбалском клубу „Војводина“ жељно ишчекују почетак 16. Фудбал френдса у Фочи, турнира за који у новосадском клубу наводе да је много више од саме игре, а на којем ће њихови омладинци наступити након седам година.

Директор Омладинске школе „Војводине“ Душко Грујић рекао је Радио Фочи да су са великим задовољством примили позив да од 29. до 31. јула поново буду гости прелијепог града на обалама Дрине и Ћехотине.

„Имао сам ту част да једне године учествујем на том феноменалном турниру и у сећању ми је остало гостопримство људи из организације и свих грађана Фоче. Град живи за тај турнир и заиста нам је велико задовољство да после толико година поново долазимо, а што се тиче самог очекивања, најмање што очекујемо је да се осећамо онако пријатно као прошли пут“, рекао је Грујић.

Он наводи да је за њихове младе играче од великог значаја да се измјере и укрсте копља са вршњацима са простора бивше Југославије.

Према његовим ријечима, осим фудбалске игре, једнако је важно, можда и важније дружење младих фудбалера из различитих земаља.

„Атмосфера која влада у Фочи, амбијент на турниру побољшава те односе између дечака из бивших југословенских република, уживају у свему томе и остају другари за цео живот“, истиче фудбалски стручњак из Новог Сада.

За омладинце “Војводине” на турниру у Фочи претходних година наступала су данас свјетски позната фудбалска имена.

Данашњи репрезентативци Србије Сергеј Милинковић Савић и Мијат Гаћиновић, првотимац “Звезде” Радован Панков, данашњи голман “Војводине” Емил Роцков, повремени репрезантивац БиХ Бојан Настић, репрезентативац Црне Горе и некадашњи првотимац “Партизана” Небојша Косовић, неки су од њих.

„То је плејада момака из нашег клуба која је после направила добре каријере. Они су свoјевремено у првом тиму “Војводине” освојили национални Куп Србије и касније се наравно распршили по Европи играјући за велике клубове. Моје задовољство је што сам на челу омладинске школе последњих седам година, имамо талентоване дечаке, а мало су нас омеле Уефине промене, па не можемо тако лако да доводимо дечаке из Републике Српске, што нам је веома битно, јер морамо да појачавамо наш војвођански менталитет са менталитетом из Републике Српске“, каже Грујић.

Он додаје да слични турнири, као у Фочи, постоје у Хрватској и Србији, али да Фудбал френдс, уз посебну атмосферу и срдачност домаћина, издваја и округли сто који се сваке године организује са одређеном темом на којој тренери и спортски радници размјењују искуства.

„Фудбал френдс већ годинама предњачи у свему томе. Сви ови турнири који се организују са сличном идејом, немају тај округли сто, размену искустава на тај начин. Турнири доносе сами по себи дружење, међутим Фудбал френдс има другачију, јачу слику и мислим да Зоран Аврамовић /предсједник Асоцијације Фудбал френдс / ради праву ствар“, истакао је директор подмлатка „Лала“.

Уз све то, додао је он и одлично сређену фудбалску инфрaструктуру у Фочи- стадион са рефлекторима и изузетно припремљен терен, што младим играчима изузетно прија.

Градски стадион у Фочи угостиће од 29. до 31. јула осам омладинских селекција са простора бивше Југославије.

На 16. Фудбал френдсу учествују “Црвена звезда”, “Војводина”, “Ријека”, “Жељезничар”, домаћа “Сутјеска” и први пут “Академија Пандев” из Струмице у Македонији, “Борац” Бањалука и “Сутјеска” Никшић.

У оквиру турнира биће промовисана и монографија „Фудбал- мост пријатељства“.

Поделите: