Search
Close this search box.

Уручена постхумна одликовања породицама погинулих бораца

Начелник општине Фоча Милан Вукадиновић уручио је данас, у име предсједника Републике Српске, три постхумна одликовања породицама погинулих бораца Војске Републике Српске са подручја ове локалне заједнице.

Медаље заслуга за народ додјељене су породицама, супрузи погинулог борца Лаловац Милеви, мајци погинулог борца Ћосовић Радојки и мајци погинулог борца Станковић Милки који су истакли да су задовољни бригом републичких и локалних нивоа власти према борачкој популацији.

Из општинска Борачке организације истакли су да је ово прилика за исказивање поштовања и захвалности свим борцима који су животе дали за Републику Српску.

Одлуку о постхумном одликовању бораца Војске Републике Српске донијела је предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић у претходном мандату.

У периоду од 2012. године до данас, на иницијативу Борачке организације Републике Српске и Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила, одликовано је око 2.145 погинулих бораца Војске Републике Српске.

 

Поделите: