Search
Close this search box.

Предсједник Владе Радован Вишковић посјетиo општину Фоча

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић данас је посјетио општину Фоча, гдје је одржан радни састанак са начелником Миланом Вукадиновићем и сарадницима. На састанку је разговарано се о важним инфраструктурним пројектима, реализацији текућих пројеката, као и о могућностима рјешавања проблема са којима се сусреће ова локална заједница.

Премијер Вишковић истакао је, значај изградње путне комуникације Брод на Дрини према Шћепан Пољу, који ће са новим мостом преко Дрине, ићи даље према Тјентишту, као и  изградњу хидроенергетских система на ријекама Дрини и Бистрици.

– И у будућем периоду као и до сада, општина Фоча ће има подршку Владе Републике Српске, како би остварила потенцијал једне од најразвијенијих општина у Српској, што јој и по укупним енергетско-туристичким потенцијалима и припада – рекао је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

Начелник Вукадиновић се захвалио Влади Републике Српске, која је значајно помагала општини Фоча у претходном периоду, кроз низ капиталних и инфраструктурних пројекти и упознао премијера о актуелном проблему замућења градске воде.
– Општина Фоча покренула је низ активности у циљу утврђивања узрока замућења воде и када добије конкретне препоруке стручних лица и пројектаната, обратиће се Влади Репубике Српске како би уз заједничко суфинансирање рјешили овај значајни проблем – рекао је Вукадиновић.
Премијер Вишковић је навео да подржава све будуће општинске активност и када Влада Републике Српске добије потпуне информације шта и у ком обиму треба урадити, спремна је да помогне у рјешавању проблема на изворишту са којег се град снабдијева водом.
Руководство општине је изразило задовољство због посјете премијера Вишковића.

 

Поделите: