Search
Close this search box.

Потписани споразуми за рад у области просвјете за 14 волонтера

Начелник општине Милан Вукадиновић потписао је споразум са директорима основних школа и средње школе са сједиштем у Фочи, за стручно оспособљавање 14 волонтера образовног профила, за шта ће из општинског буџета бити издвојено преко 50.000 KM.

Волонтери ће након годину дана рада испунити услове за полагање стручног испита са високом стручном спремом из области просвјете, а на мјесечном нивоу из општинског буџета исплаћиваће им се трошкови топлог оброка и трошкови везани за уплату доприноса.

Сви кандидати који су конкурисали на општински Јавни позив, примљени су на стручно оспособљавање, а школе које су се одлучиле да потпишу споразум са Општином Фоча су ОШ “Свети Сава“ која ће закључити уговор о стручном оспообљавању три волонтера,  ОШ „Веселин Маслеша“ са четири волонтера и СЦШ „Фоча“ са седам волонтера, у трајању од једне године.

Уговоре о финансирању волонтерског стажа овим младим људима уручио је начелник општине, рекавши да  ће општина Фоча наставити да помаже младим и школованим стручњацима да дођу до шансе за запослење.

– Волонтерима желим много среће у будућем раду и да овај једногодишњи период искористите максимално за стицање искустава и нових знања – рекао је Вукадиновић.

Директори школа су примљеним волонтерима честитали, те их упознали с њиховим правима и обавезама током волотирања.

Општина Фоча и ове године има у плану да распише јавни позив послодавцима за коришћење средстава за запошљавање приправника у 2023/24 години из буџета општине, а на коме ће моћи да учествују приватници, јавна предузећа и установе које нису корисници општинског буџета.

Поделите: