Search
Close this search box.

Почиње градња зграде за 50 младих парова – рок двије године

У Фочи је данас потписан уговор у вези са изградњом стамбене зграде за 50 младих брачних парова, која ће бити изграђена у року од двије године у насељу Доње Поље.

Уговор су потписали начелник општине Фоча Милан Вукадиновић и директор фирме “Конструктор” Бошко Ивановић.

Вукадиновић навео је да је грађевинска дозвола за изградњу зграде за младе брачне парове у Доњем Пољу издата прије 15 дана и подсјетио да ће кроз овај пројекат 50 младих брачних парова добити прилику да купи своју прву стамбену јединицу по цијени од 1.350 КМ по метру квадратном.

“Задовољство ми је што смо дошли до финалног корака ка реализацији овог важног пројекта за Фочу и младе људе који желе да остану овђе. Мислим да је цијена станова повољна, можда и најповољнија у Републици Српској”, рекао је Вукадиновић.

Фирма “Конструктор” уговором се обавезала да зграду за младе брачне парове изгради у наредна 24 мјесеца.

“Већ смо почели са припремним радовима и ископима и надам се да ћемо све наше обавезе извршити у задатом року. У згради ће бити пет типова станова, од 47 до 68 метара квадратних”, рекао је Ивановић.

Уз будуће власнике станова, општина и Влада Српске су суфинансијери градње.

Локална заједница обезбјеђује прикључке, партерно уређење и накнаду за ренту, док је Влада за ову намјену издвојила 800.000 КМ, па су све те субвенције омогућиле да се дође до цијене од 1.350 КМ по квадрату.

Недавно је завршен други јавни позив младим брачним паровима за куповину стана и у општини очекују да ће ускоро комплетирати коначан списак заинтересованих.

СРНА

Поделите: