Search
Close this search box.

Пријем и новчана награда за “Волф” – освјетлали образ Фоче и Српске

Начелник општине Фоча Милан Вукадиновић угостио је чланове фочанске Спасилачке службе “Волф” који су учествовали у спасилачкој мисији у Турској након разорног земљотреса, те им честитао на храбрости, високом степену обучености и спремности да у најтежим ситуацијама помогну унесрећенима.

Вукадиновић је истакао да су спасиоци “Волфа” освјетлали образ Фоче и Републике Српске.

“У најтежим тренуцима, када је требало помоћи људима погођеним земљотресом, они су самоиницијативно отишли у спасилачку мисију и морам да искажем велико поштовање према њима. И остатку екипе из Источног Сарајева и других општина, који нису били у могућности данас да буду са нама, исказујем поштовање и велику захвалност”, рекао је Вукадиновић.

Он је додао да је општина новчано наградила “Волф” за њихову спремност да свима и свуда прискоче у помоћ.

“Они ће то, сигуран сам, искористити на најбољи могући начин. То је клуб који се увијек редовно одазива у свим могућим ситуацијама у потребама спасавања и према којем имамо веома велики респект. Уз све наше службе спасавања, мислим да ће у будућности бити заступљени”, рекао је Вукадиновић.

Начелник Спасилачке службе “Волфа” Ненад Иконић захвалио је општини на пријему и награди.

“Одморили смо се, скупили смо утиске, велики је пут био, велико искуство, напор. То је спасилачка мисија која је оставила велики ожиљак на све нас, али ми настављамо нашим путем. Основни и примаран циљ нам је помоћи човјеку у невољи, ми смо ту и на располагању смо нашој општини, држави и било коме 365 дана у години”, рекао је Иконић.

Члан Спасилачке службе “Волф” Душко Ђурић рекао је да су у Турској дали све од себе, да су радили оно за шта су обучавани већ 20 година.

“Самовољно смо се организовали и отишли да помогнемо унесрећеним људима. Надам се да ће сви људи који се овим баве имати разумијевања и наћи начин да нас упосле у локалним заједницама да што више радимо на едукацији и образовању омладине, па тек онда старијих”, рекао је Ђурић, који је у Турску водио и свог пса трагача Квика.

На пријему код начелника општине били су чланови “Волфа” Ненад Иконић, Душко Ђурић и Младен Стојановић.

У десетодневној спасилачкој мисији у турском Хатају са њима је било и по пет спасилаца из Источног Сарајева и Бијељине, те два пса трагача – Квик из Фоче и Сијера из Сарајева.

СРНА

Поделите: