DAVIDOVIĆ: “FUDBAL FRENDS” MANIFESTACIJA KOJA PROMOVIŠE PRIJATELJSTVO I DRUŽENJE

 

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović otvorila je pred više hiljada posjetilaca na Gradskom stadionu u Foči 13. Međunarodni omladinski turnir „Fudbal frends“.

Davidovićeva je istakla da je „Fudbal frends“ manifestacija od posebnog značaja za Republiku Srpsku, jer kroz sport promoviše prijateljstvo i druženje omladine sa prostora bivše Jugoslavije.

-Ovaj turnir ima bogatu tradiciju i na pravi način svjedoči da je Foča grad mladosti i sporta u punom smislu te riječi- navela je Davidovićeva.

Predsjednik Organizacionog odbora turnira, načelnik opštine Radisav Mašić napomenuo je da su na ovom turniru stasali brojni prvotimci velikih klubova sa prostora nekadašnje zajedničke države, a mnogi od njih danas igraju i u inostranim klubovima.

-`Fudbal frends` je najznačajnija sportska manifestacija ove vrste na prostorima bivše Jugoslavije. Pokazuje to i ovogodišnji turnir, koji je okupio najbolje ekipe sa tih prostora-rekao je Mašić.

U prvom četvrfinalnom meču, kadeti „Vardara“ savladali su vršnjake domaće „Sutjeske“ sa 1:0, a u drugom je branilac trofeja „Rijeka“ pobijedila podgoričku „Budućnost“ sa 2:0. Fudbalska poslastica, koju je željno iščekivala mnogobrojna publika , vječiti derbi, završen je rezultatom 1:0 za crveno-bijele koji su za nijansu bili bolji od mladih fudbalera Partizana, dok je u četvrtom meču prvog dana turnira Maribor savladao Željezničar.

happy wheels