USVOJEN REBALANS BUDŽETA

Rebalans budžeta kojim su ukupna budžetska sredstva za ovu godinu smanjena sa 12 110 000 na 11 540 000 maraka usvojili su danas odbornici SO Foča.

-Razlog za donošenje rebalansa bile su promjene u prilivu grantovskih sredstava zbog obustavljanja projekta prekogranične saradnje sa opštinom Užice, koja nije ispunila međunarodne uslove, navela je u obrazloženju Mirjana Davidović, načelnik opštinskog Odjeljenja za finansije.

Pojasnila je da je ukupna vrijednost ovog projekta bila je 1 297 000 maraka, a za ovu godinu je bilo predviđeno 850 000 maraka.

-Opština je u međuvremenu sklopila nove partnerske ugovore sa međunarodnim organizacijama i višim nivoima vlasti Republike Srpske i BiH, a ukupna vrijednost novih sredstava iznosi 280 000 KM-dodala je Davidovićeva.

Napomenula je da će u ovoj godini biti donesen još jedan rebalans, zbog toga što se očekuje priliv od pola miliona maraka na osnovu projekata koji su odobreni ili su u fazi odobravanja, a među kojima je i projekat UNDP-a obnove Sportskog centra „Partizan“ čija je vrijednost 150 000 maraka.

Na sjednici su imenovani direktori opštinskih javnih ustanova. Za direktora Centra za kulturu i informisanje izabran je Vladimir Pantović, Turističke organizacije Ljeposava Đajić, Apoteke Foča Radmila Pavlović, Centra za socijalni rad Snežana Golijanin, Muzeja Stara Hercegovina Snježana Kunarac, dok je Slađana Vladičić za vršioca dužnosti direktora Dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj“.

Odbornici su usvojili izvještaje opštinskh inspekcija- tržišne, zdravstveno-sanitarne, veterinarske, urbanističko-građevisnke, vodoprivredne i komunalne policije.

Razmatrane su informacije o kvalitetu vode iz gradskog vodovoda, o izgradnji hidroelektrana, o saradnji sa vjerskim zajednicama, o stanju u oblastima kulture i sporta, o zdravstvenoj, socijalnoj i dječijoj zaštiti.

happy wheels