Search
Close this search box.

„Крај викенда” Народног позоришта Ужице одигран у Фочи

У оквиру Мајских дана духовности и културе, у Градском позоришту у Фочи одиграна је представа „Крај викенда“, у извођењу Народног позоришта Ужице. Главе улоге играли су Слободан Љубичић и Дивна Марић.

Представа „Крај викенда“ урађена је по тексту Мома Капора и она говори о кризи средњих година у животу једног брачног пара, који је зашао у шездесете године гдје настају ситни неспоразуми, свађе а они не знају због чега се свађају. Слободан Љубичић, првак драме ужичког позоришта, сматра да представа осликава један дио Капоровог живота, мада то он никада није признао: -„Што се тиче позоришта овај текст је капиталан и када смо узели да га радимо говорило се да је Момо Капор преписао лични брачни живот. Иако он то никада није признао, ја мислим да нешто овако аутентично човјек може само преписати из свог или нечијег другог живота. Пошто је он био велики човјек, сигурно није узео туђи живот, већ свој“ – тврди Љубичић.

Ужичко позориште је и раније насупало у Фочи, у сали Центра за културу и информисање. Љубичић истиче да су глумци одушевљени публиком, те да фочаци знају да награде оно што је добро: -„Одушевљен сам публиком у Фочи, јер је ово изграђена публика која зна тачно гдје треба реаговати што говори да знају шта гледају“ – истакао је Љубичић.

Ужички глумци први пут су наступили у сали Градског позоришта у Фочи, али то их само подстиче на даљу сарадњу и нека будућа гостовања у нашем граду, рекла је Љиљана Матић, главни организатор Народног позоришта Ужице: -„Раније смо наступали у сали Центра за културу и информисање, а овом представом смо „пробили лед“ у Градском позоришту. У наредном периоду ћемо наставити сарадњу и надам се још доста пута наступати у Фочи“ – закључила је Матићева.

Народно позориште Ужице у Фочи ће наступати већ 26. маја, када ће извести представу за дјецу „Дугоња, Трбоња и Видоња“.

Поделите: