PROMOCIJA EU4BUSINESS PROJEKTA

Informativno-promotivni skup EU4Business projekta održaće se u Goraždu, u petak, 26.oktobra sa početkom u 11:00 sati, u hotelu Behar.

Projekat Evropske unije – EU4Business – ima za cilj da doprinese ekonomskom rastu i otvaranju novih radnih mjesta, kroz podršku konkurentnosti i inovacijama u izvozno-orijentisanim sektorima, kao i u poljoprivredi i proizvodnji hrane, turizmu i ruralnom razvoju, te preduzetništvu u Bosni i Hercegovini.

Ukupno 10 miliona evra namijenjeno je razvoju privatnog sektora u BiH putem dodjele bespovratnih sredstava. Pored direktne pomoći, EU4Business projekat će pružiti i tehničku pomoć institucijama i budućim korisnicima u jačanju njihovih kapaciteta.

Direktni korisnici projekta su firme, farmeri/poljoprivrednici i preduzetnici. EU4Business projekat će im omogućiti da bolje iskoriste svoje potencijale i povećaju konkurentnost na domaćem i stranim tržištima, kroz unapređenje tehnološke opremljenosti, inovacija i transfera znanja.

Projekat će podržati i razvojna partnerstva između npr. predstavnika privatnog i javnog sektora, organizacija koje se bave unapređenjem biznisa, akademskih i istraživačkih institucija.

Projekat zajedno provode Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) i Međunarodna organizacija rada (ILO), od aprila 2018. godine do marta 2022. godine. EU4Business projekat vrijedan je 16,1 miliona eura, a zajednički ga finansiraju Evropska unija (15 miliona eura) i Savezna Republika Njemačka (1,1 miliona eura).

EU4Business_pozivnica_Goražde 2018.10.26

 

happy wheels