Search
Close this search box.

Фоча спремно дочекује спортисте

Све је спремно за 15.међународни омладински фудбалски турнир “Фудбал френдс” у Фочи који почиње у четвртак 25.јула и траје до недјеље 28.јула. И ове године турнир ће окупити позната имена из свијета фудбала, фудбалске таленте из пет земаља бивше Југославије, а први пут на фочанском стадиону заиграће клубови из Мађарске и Русије.

На овогодишњем турниру први пут два руска клуба -„Крила Совјетов“ и „Локомотива“ и мађарски“ Мол Види“, бранилац титуле “Ријека” из Хрватске, “Црвена звезда” из Србије, “Будућност” из Црне Горе, “Марибор” из Словеније, “Вардар” из Македоније, “Жељезничар” и домаћа “Сутјеска” из БиХ.

Тако ће Фоча и овог љета бити стјециште свих оних који су свјесни да фудбал није само побједа и пораз, већ симбол људског дружења и најприсутнија ствар у цивилизацији.

Велика је част и задовољство бити домаћин фудбалским екипама које играју на нашем традиционалном турниру који ове године слави и мали јубилеј – петнаест година организације турнира који промовише Фочу као спортски и културни центар у региону и Европи, каже предсједник ОО “Фудбал френдса”, Радисав Машић:

-Мислим да је ово највећа манифестација омладинског фудбала на подручју југословенских република и важно је да сваке године оправдава свој пуни назив, дружење и пријатељство међу младим људима, и та порука коју људи одавде однесу је заиста нешто због чега овај турнир вриједи. По свему томе се Фоча промовише као добар домаћин и мјесто гдје су људи склапали нова пријатељства, стицали искуства и научили нешто ново. Фоча у фудбалском смислу остаје многим фудбалерима у сјећању као мјесто одакле су израсли у озбиљне таленте, баш као што је наш Раде Крунић израстао овдје у Фочи и на “Фудбал френдсу “, а данас је у Милану. Због тога “Фудбал френдс” за нас има важно мјесто и оправдава сав напор који улажемо у организацију-рекао је Машић.

Да би оправдали улогу доброг домаћина, напор данима улажу и све општинске службе. Градске улице и зелене површине се уређују, поставља хоризонтална сигнализација, редовно се извршавају комуналне обавезе, док се гро посла обавља на Градском стадиону гдје је уређен и маркиран терен, атлетска стаза, трибине, свлачионице и клубске просторије.

Организатори позивају публику у Фочи да и ове године заједно дочекају учеснике “Фудбал френдса”, те да четири дана уживају у фудбалском спектаклу на обалама ријека Дрине и Ћехотине.

-Прилика је ово да позовемо све наше грађане и комшије да дођу на отварање турнира, једна утакмица коју ће гледати је врло атрактивна и занимљива за љубитеље фудбала , у питању је меч између “Црвена звезде” и “Локомотиве”. Очекујем да ћемо као и до сада бити добри домаћини, све наше службе биће на услузи гостима, наши трговци, предузетници и грађани и вјерујем да ће сви из Фоче понијети добре утиске и пожељети да поново овдје дођу-рекао је Машић.

Због већег броја учесника овогодишњи “Фудбал френдс” трајаће дан дуже, тако да ће се прве утакмице играти у четвртак 25. јула од 17,00 часова када ће на терен изаћи екипа „Крила Совјетов“ и домаћа „Сутјеска“.

Свечано отварање је у петак, 26. јула у 19:00 на Градском стадиону. Добро дошли на Фудбал френдс!

Поделите: