Search
Close this search box.

Конференција за новинаре у Фочи

Конференција за медије: Општине Фоча и Плужине заједно у развоју туризма

„Туризам, адреналин и рафтинг авантура“ (Т.А.Р.А) назив је заједничког пројекта који ће општине Фоча и Плужине реализовати у наредне двије године и оквиру међународног пројекта прекограничне сарадње.

То је наставак пројекта, које су поменуте општине реализовале од 2013. до 2015. године а који је, такође реализован у оквиру прекограничне сарадње ЕУ.

Пројекат ће, како је речено на јучерашњој презентацији у Фочи, допринијети унапређењу, развоју и афирмацији туристичких потенцијала двије општине које повезује ријека Тара.

Поред тога што ће објединити туристичку понуду и повезати националне паркове „Сутјеска“ и „Дурмитор“ пројекат ће повећати безбједност и обезбиједити сигурну приступност на рафтинг полазишту и на Пивском језеру, као и опремљеност спасилачких служби.

На путу који је општина Фоча изградила десном обалом ријеке Таре биће постављена адекватна сигнализација, изграђени видиковци, контролни пунктови и друга лака инфраструктура.

Пројекат предвиђа и активно укључење локалног становништва на цијелом пограничном подручју, као заједничку презентацију туристичке понуде двије општине на међународним сајмовима.

Вриједност пројекта је око 500.000 €, а учешће општина 100.000 €.

На презентацији одржаној 22. јануара 2020. године о овом значајном пројекту говорили су Радисав Машић, начелник општине Фоча, Слободан Делић, директор Парка природе ”Пива”, Марија Миленковић, коориднатор на пројекту и Љепосава Ђајић, директор ТО Фоча.

Поделите: