Search
Close this search box.

Изведен мјузикл „Цигани идемо“ Аматерског позоришта Фоча

У оквиру Јануарских свечаности синоћ је у Градском позоришту Фоча одиграна представа „Цигани идемо“ Аматерског позоришта Фоча.

Ријеч је о драми са елементима љубавне приче и мјузикла, која је рађена по тексту Александра Сергејевича Пушкина. Премијерно је изведена прошле године у оквиру Фестивала драмског стваралаштва у Власеници.

Драматизацију и режију је урадила Бранка Грујичић, која каже да је овај комад за њу био посебно занимљив.

 

 

-До сада сам радила углавном само комедије, већим дијелом. Ово је за мене заиста био изазов не само у режији него и драматургији, јер је у питању поема која је требало да се преради да се од тога направи један драмски текст који би тек онда могао да послужи за позоришни комад. Ја сам заиста задовољна оним што смо извели. Млади глумци су се са овом представом први пут на сцени показали и кроз плес и кроз пјесму, што је такође један напредак у односу на оно што смо радили у претходним представама. У наредном периоду планирамо гостовања, наравно наша новчана средства су таква да можемо да идемо у градове у регији, али свакако то ће послужити да чују за нас и ван Фоче. Послије тога ћемо планирати шта даље припремати, ако не са овом старијом групом, онда свакако са ученицима из основне школе – истиче Грујичићева.

Малинка Дојчиновски је проглашена за најбољу глумицу за играње улоге Джасмин у овом комаду, а уједно је добитница похвале за партнерску игру са Јованом Ћевризом.

 

 

Млада глумица истиче да је задовољна како је и фочанска публика реаговала на овај мјузикл.

-Што се тиче моје награде на фестивалу у Власеници, мени је баш драго због тога. Иначе то ми је друга награда, прву сам добила такође на том фестивалу, али у Требињу. То ми наравно много значи, јер је тако заокружен тај један период мог рада. Иначе то су ми били први фестивали и моје прве дипломе. Поносна сам на себе и на осталу екипу, јер смо се много трудили и доста рада и времена смо уложили, тако да смо баш задовољни како је вечерас све ово испало – казала је Дојчиновски.

Остале улоге тумаче Петар Чанчар, Аница Никовић, Јана Вуковић, Божица Млађеновић и Урош Костовић. Сценографију и костиме осмислила је Милена Вуковић.

 

Поделите: