Search
Close this search box.

Реконструкција болнице по плану

Радови на реконструкцији Универзитетске болнице у Фочи теку по плану и биће завршени до краја године.

У фази завршних радова је Поликлиника у којој ће бити 35 амбуланти свих специјалистичких струка. За мјесец дана стићи ће и намјештај.

Нове просторије за неколико мјесеци добиће и одјељење онкологије, наког чега ће почети реконструкција павиљона у коме су одјељења кардиологија и неурологије као и централног блока са операционим салама и ангио салама.

Реконструкцију Болнице кошта око 16,6 милиона КМ, а Влада Републике Српске је ових дана издвојила додатних 1.023.000 КМ.

Са пројектом енергетске ефикасности, који је завршен прије три године, Универзитетска болница у Фочи је, наком 60 година, коначно реконструисана и обновљена тако да ће пацијенти имати још бољу услугу и услове смјештаја, а запослени у тој здравственој установи боље услове за рад.

Свој допринос успјешном раду Универзитетске болнице Општина Фоча даје кроз различите видове помоћи. Тако је болница добила стално и уредно снадбјевање водом. Обезбјеђено је и сигурно снадбјевање електричном енергијом. Изградњом обилазнице са 50 паркинг мјеста, коју финансира Општина, обезбјеђен прилаз будућој поликлиници, а уз постојећи, повећаће се и број паркинг мјеста и на улазу у Болницу.

Поред тога што је највећа и најбоља здравствена установа у Источном дјелу Републике Српске, Универзитетска болница у Фочи је и наставна база Медицинског Факултета са којом чини јединствену цјелину.

Интерес општине је да се сви ти капацитети, који су развојна компонента локалне заједнице, стално развјају, модернизују и усавршавају, јер је то на добробит свих грађана, наглашавају у општинској самоуправи.

Поделите: