Search
Close this search box.

Позив за достављање приједлога за додјелу награда и признања Општине Фоча за 2020. годину

Позив за достављање приједлога за додјелу награда и признања Општине Фоча за 2020. годину

На основу овлашћења из члана 21. Одлуке о утврђивању награда и признања Општине Фоча,  Скупштина Општине Фоча позива да узмете учешћа у достављању иницијативе за додјељивање награда и признања Општине Фоча за 2020. годину.

Сходно предњем, одлуку о додјели награда и признања Општине Фоча за 2020. годину донијеће Скупштина Општине Фоча, на приједлог Комисије за награде и признања, на својој редовној сједници, која је према Програму рада Скупштине Општине Фоча за 2020. годину планирана да се одржи крајем мјесеца априла текуће године.

Свечана сједница Скупштине Општине Фоча одржаће се у суботу, дана 9. маја  2020. године поводом обиљежавања Дана Општине Фоча, на којој ће се награде и признања уручити добитницима.

Сходно планираним активностима и обавезама Комисије за награде и признања и Скупштине Општине Фоча, као и овлашћених службеника у обради достављених приједлога, утврђивању коначног приједлога и одлучивању по истом, потребно је да Ваш приједлог, у складу са наведеним елементима, доставите у писаној форми, на адресу: Скупштина Општине Фоча – Комисија за награде и признања, најкасније  до  понедјељка, дана  6.  априла  2020. године.

Приједлог за додјелу награда и признања подноси се у писаној форми, који мора  да  садржи сљедеће обавезне елементе:

–  податке о подносиоцу приједлога,

–  назив или име кандидата за додјелу награде или признања,

–  навођење основних података о кандидату за додјелу награда или признања (име и презиме и краћа биографија за физичка лица, односно званични назив правног лица и подаци о његовом пословном дјеловању),

–  одговарајуће образложење приједлога, са навођењем основних података и елемената који оправдавају кандидатуру за додјелу награда или признања.

Приједлог може, али и не мора да садржи и врсту награде или признања за коју се предлаже наведени кандидат.

Приједлог за додјелу награда и признања могу поднијети: Начелник Општине Фоча и други функционери Општине Фоча, одборници Скупштине Општине Фоча, клубови одборника, политичке странке, коалиције и други субјекти који учествују у раду Скупштине, радна тијела Скупштине, јавне установе и предузећа, привредна друштва, удружења грађана, мјесне заједнице, као и друге организације и заједнице које имају сједиште или раде и дјелују на подручју општине Фоча.

Приједлог за додјелу награда и признања доставља  се секретару Скупштине Општине Фоча.

Све достављене приједлоге разматра Комисија  за  награде  и  признања, која утврђује коначан приједлог кандидата за додјелу награда и признања и доставља га Скупштини Општине Фоча на разматрање и одлучивање.

Приликом разматрања доставених приједлога, Комисија је дужна да уважи, размотри и оцијени и оне приједлоге у којим предлагач није навео предложену врсту награде и признања, а није везана приједлогом предлагача у погледу врсте награде и признања.

Приједлог предлагача у погледу одређивања врсте награде и признања не обавезује Комисију приликом утврђивања коначног приједлога.

Одлуку о додјели награда и признања доноси Скупштина  Општине  Фоча на својој редовној сједници, у оквиру посебне тачке дневног реда.

Одлука о додјели награда и признања објављује се у „Службеном гласнику Општине Фоча“.



advanced divider

Поделите: