Search
Close this search box.

У индустријској зони Брод 3 нове трафо-станице

У индустријској зони 3 нове трафо станице

У индустријског зони Брод на Дрини данас је озваничено пуштање у рад три новоизграђене трафо-станице укупне снаге 2 МW.

На овај начин довољне количине електричне енергије добили су сви дрвопрерађивачи који се налазе у Индустријској зони а који до сада нису имали давољно електричне енергије. Уредно снабдјевање ел. енергијом је био један од основних услова њиховог рада и развоја, тако да ће они сада моћи да се снажније развијају, а тиме и запошљавају нове раднице.

Укупна вриједност инвестиције је око 300.000 КМ а средства је издвојила Влада Републике Српске посредством Министарства за енергетику.

Говорећи на пригодној свечаности која је одржана у Индустријској зони Брод, начелник општине Радисав Машић је захвалио Влади Републике Српске и посебно министру енергетике Петру Ђокићу који је на овај начин помогао нашим привредницима, подржао њихов рад и подстакао их на нове производне инвестиције.

Начелник је изразио наду да ће Влада и ресорно Министарство енергетике и убудуће подржавати индустријске развојне капацитете у Фочи, јер у сектору дрвне индустрије, која је у Фочи примарна дјелатност има простора за финализацију и проширење производње.

 

Једна од три новоизграђене трафо-станице са расклопним потројењем које ће обезбјеђивати довољно електричне енергије за све дрвопрерађиваће у Индустријској зони Брод.

Поделите: