Search
Close this search box.

Закључци Штаба за ванредне ситуације општине Фоча

Поводом епидемиолошке ситуације са „ЦОВИД-19 -корона вирусом, а у циљу провођења мјера за спречавање и сузбијање заразних болести те заштите и спасавања становништва, Штаб за ванредне ситуације општине Фоча, на сједници од 12.05.2020.године, је донио следеће закључке:

1. Од 12.05.2020.године, затвара се Општински карантин, који је био у објекту “Клубане”.

2. Радио вријеме до 21,00 час (временски период који не нарушава трајање полицијског часа ) је за све трговинске радње и угоститељске објекте. Трговине ће викендом радити до 18,00 часова.

3. Обавезују се власници свих трговинских, угоститељских и других радњи да редовно врше дезинфекцију и поштују мјере препоручене од стране Института за јавно здравство РС.
Комунална полиција ће, у сарадњи са принадницима МУП-а, вршити контролу досљедног поштовања препоручених мјера и предузимати одговарајуће санкције против оних који их не поштују.

4. 0пштина наставља са дезинфекцијом јавних површина и круга Универзитетске болнице и Дома здравља, а заједнице етажних власника позива да у сарадњи са предузећем “Извор”, редовно организују дезинфекцију својих објеката.

5. За све ученике и студенте, који студирају ван Републике Српске, након договора са представницима Завода за јавно здравство у Фочи, узимање узорака за тестирање ће се вршити у Центру за културу и информисање.

Фоча, 12.05.2020.године


Закључци Штаба за ванредне ситуације општине Фоча

Поделите: