Search
Close this search box.

ПРОДУЖЕН РОК ЗА ПРИЈАВЕ: EU4Business за додјелу бесповратних средстава пољопривредно-прехрамбеном сектору

У оквиру пројекта EU4Business продужен је рок за пријаве потенцијалним корисницима бесповратних средстава за мјеру ублажавања негативног утицаја ЦОВИД-19 на пољопривредно-прехрамбени сектор.

Циљеви позива:

  1. допринијети ублажавању негативног утицаја епидемије COVID-19 на пољопривредно-прехрамбени сектор;
  2. оптимизација оперативних трошкова, одржавање продуктивности, ликвидности и конкурентности пољопривредно-прехрамбеног сектора;
  3. подршка стабилизацији постојећих ланаца вриједности од примарне производње до прераде и пласмана производа на тржиште и
  4. промоција одрживог развоја, боље управљање природним ресурсима и заштита природне средине и људи (првенствено радника и пољопривредника).

Подносиоци пријава могу бити микро, мала и средња предузећа (ММСП), предузетници и задруге са успостављеном мрежом коопераната (индивидуалних пољопривредних произвођача).

Прихватљиви подносиоци пријава за додјелу бесповратних средстава могу бити микро, мала и средња предузећа, обрти/предузетници и/или задруге са успостављеном мрежом коопераната/индивидуалних пољопривредних произвођача које се баве:

  • производњом и/или откупом и/или складиштењем и/или пласманом свјежих пољопривредних и готових прехрамбених производа; илипроизводњом и/или откупом и
  • прерадом, складиштење и пласманом пољопривредно-прехрамбених производа.

Укупна расположива средства износе до 1.8 милиона КМ. Бесповратна средства по једној пријави могу износити од 50.000 КМ до 150.000 КМ. (без ПДВ-а).

Информације о начину попуњавања и доставе пријаве се налазе у –

Смјерницама за подносиоце пријава на јавни позив.

Крајњи рок за подношење пријава је понедјељак, 8. јуни 2020. године до 15.00

Пријаве поднесене након истека рока се неће узети у разматрање.

 


Преузмите документацију:

Смјернице за подносиоце пријава на јавни позив

Прилог 1: Образац пројектног приједлога

Прилог 2: Писмо намјере за суфинансирање пројекта (примјер)

Прилог 3: Листа за провјеру достављене документације

Анекс 1: Буџет пројекта

Анекс 2: План реализације пројектних активности

Анекс 3: Информације о кооперантима

Уколико имате потешкоћа са преузимањем или отварањем докумената/образаца, као и за сва додатна питања у вези овог позива, можете нас контактирати путем електронске поште, са јасно назначеним именом позива у предмету поруке, и то на сљедећу е-маил адресу: registry.ba@undp.org.

Молимо апликанте из Републике Српске да на и-мејл fondovieu@meoi.vladars.net потврде пријаву приједлога пројекта у оквиру овог позива.

 

EU4Business је пројекат Европске уније којим се настоји ојачати капацитет економског раста и запошљавања у Босни и Херцеговини унапрјеђењем конкурентности и иновативности у одабраним секторима. ЕУ4Бусинесс је пројекат вриједан 16.1 милиона еура, од чега 15 милиона еура финансира Европска унија, а 1.1 милион еура Савезна Република Њемачка. Пројекат заједнички проводе Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ), Развојни програм Уједињених нација (УНДП) и Међународна организација рада (ИЛО), од априла 2018. до марта 2022. године. EU4Business је дио Програма стратегија локалног развоја – Локалне самоуправе и економски развој у Босни и Херцеговини који проводи Савезно министарство за економску сарадњу и развој Републике Њемачке (БМЗ).

УНДП проводи пројектне активности везане за сектор пољопривреде и прехрамбену индустрију, те рурални развој.

Поделите: