Општина Фоча

СИТУАЦИЈА СЕ ПОГОРШАВА

advanced divider

ОПШТИНА ФОЧА
ОПШТИНСКИ ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

 

СИТУАЦИЈА СЕ ПОГОРШАВА

 

Општински штаб за ванредне ситуације је, на сједници одржаној 03.07.2020. године, констатовао да се епидемиолошка ситуација на подручју наше регије, а тако и наше општине, погоршава. На то указују подаци да се у кућној изолацији у нашој општини налази 15 особа, да је у Универзитетској болници Фоча смјештено 10 пацијената, који су са подручја Херцеговине и од којих  троје има тежу клиничку слику, као и податак да су заражена три љекара и једна медицинска сестра из Дома здравља у Вишеграду.

Ситуацију додатно усложњава чињеница да је почела туристичка сезона, да су људи често на путовањима и у контактима са другим особама, да Студентски дом још увијек ради, да је у току упис нових студената.

Општински штаб за ванредне ситуације је упозорио и на непоштовање прописаних мјера, како у угоститељским, тако и у трговинским и другим радњама.

Имајући у виду све наведено, Општински штаб је донио следеће закључке:

1. Наређује се обавезно ношење заштитних маски у затвореном простору. Власници трговинских и угоститељских објеката дужни су да, на улазима у своје објекте, истакну упозорење за купце да без заштитне маске не могу ући, да обезбиједе степ баријере са дезинфекционим средством, као и средство за дезинфекцију руку.

Сви радници у трговинским и угоститељским објектима обавезни су да користе заштитне маске.

2. Забрањује се окупљање више од 50 особа у затвореним просторима.

3. Грађани се упозоравају на обавезе поштовања физичке дистанце од најмање 1,5 метар, као и поштовање осталих препоручених мјера.

4. Општински штаб је на данашњој сједници донио одлуку да радно вријеме трговинских и других радњи буде од 6 до 22 часа, а недељом од 6 до 12 часова. Ова одлука ће се примјењивати од сутра, 04.07.2020. године.

advanced divider

Вијести

Translate »