Search
Close this search box.

ЗАКЉУЧЦИ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

грб мали

ОПШТИНА ФОЧА
ОПШТИНСКИ ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

 

 

АПЕЛ ЗА ПОШТОВАЊЕ ДОНЕСЕНИХ МЈЕРА

Општински штаб за ванредне ситуације је, на сједници одржаној 24.07.2020. године донио следеће закључке:

-С обзиром да је епидемиолошка ситуација у нашој општини и даље сложена, Општински штаб упућује апел свим грађанима да се досљедно придржавју препорука здравствених радника и мјера Штаба, које остају на снази до 3.августа.

-Наставља се дезинфекција јавних простора и апелује на Заједнице етажних власника да редовно одржавају хигијену стубишта и јавних простора. Дезинфекцију ће обављати Општинска служба цивилне заште, која ће објавити план дезинфекције стубишта и јавног простора у граду, Броду и Миљевини.

-Појачавају се мјере јавне хигијене: редовно прање пијаце, улица , одвоз смећа, набавка контејнера, корпи за смеће и друге мјере.

-На градској пијаци је обавезно ношење маски, како за продавце, тако и за купце.

-Традиционална спортска манифестација “Фудбал френдс” ове године неће бити одржана. Туристичка манифестација “Дринска регата” се одлаже. Остали садржаји те манифестације биће одржани.

-Надзор над поштовањем донесених мјера вршиће Општинска инспекција у сарадњи са Полицијом. Према прекршиоцима ће бити предузимане законске мјере.

-Инспекција ће појачати контролу исправност животних намирница, посебно осјетљивих и кварљивих производа.

-Општински штаб апелује на све грађане да носе маске, да воде рачуна о личној хигијени, да провјетравају просторије у којима бораве, да поштују физичку дистанце, избјегавају већа окупљања, да буду одговорни према себи и према другима. То је једини начин да се заштитимо и да побиједимо пошаст која је захватила цијели свијет.

24.07.2020.године


ЗАКЉУЧЦИ ШТАБА – ПРЕУЗЕТИ

Поделите: