Search
Close this search box.

ДОБРОДОШЛИ У СВИЈЕТ СЛОБОДНОГ ПЕЊАЊА У ПЛУЖИНАМА!

Са великим задовољством вас обавјештавамо да је Општина Плужине уз подршку Европске уније уредила прво пењалиште и инсталирала смјерове за слободно пењање на природној стени у Плужинама!

Пењалиште „Пива“се налази на атрактивној локацији на 2км од Плужина. Обухвата двије зоне, са укупно 61 смјером за пењање. Смјерови су различитих дужина, погодни за све пењаче, од почетника до оних искуснијих, за које су уређени посебни смјерови дужине до чак 80 метара. Тежине смјерова су оцјењене скалом УИАА (Међународна планинарско-алпинистичка федерација) од ИИ до XИИ.

Уређивање пењалишта “Пива” је још једна у низу активности пројекта ”Туризам, Адреналин и Рафтинг Авантура (Т.А.Р.А)” који спроводе Општине Плужине и Фоча, у сарадњи са Парком Природе “Пива” и Туристичка организација општине Фоча, а финансира Европска унија у Босни и Херцеговини у оквиру Програма прекограничне сарадње ЦБЦ БиХ-МНЕ.

У оквиру пројекта ће у наредном периоду бити формиран пењачки клуб у Плужинама, коме ће на располагању бити и набављена опрема за пењање.

 

Поделите: