Podrška investicijama u ruralnom turizmu

advanced divider

Projekat Evropske unije EU4AGRI objavio je javni poziv vrijedan 2,55 miliona KM za podršku investicijama u ruralni turizam u Bosni i Hercegovini s ciljem razvoja ekonomskih aktivnosti u ruralnim područjima, stvaranja novih i očuvanja postojećih radnih mjesta, te očuvanja prirodne i kulturne baštine, odgovarajući ujedno i na potrebe za oporavkom od krize prouzrokovane COVID-19 pandemijom.

Rok za podnošenje prijava je 21. decembar 2020. godine do 15:00 časova.

Opšti ciljevi Poziva:

  • Povećanje stepena diverzifikacije i razvoja ekonomskih aktivnosti u ruralnim područjima kroz razvoj poslovnih aktivnosti, uz mogućnost stvaranja novih radnih mjesta i direktno povećanje prihoda gazdinstava i domaćinstava;
  • Postizanje održivog razvoja i poboljšanje kvaliteta života u ruralnim područjima;
  • Bolje povezivanje aktera u ruralnom turizmu i unapređenje i promocija turističke ponude ruralnih područja i plasiranje domaćih proizvoda putem turističke ponude;
  •  Očuvanje prirodne i kulturne baštine ruralnih područja.

Na predmetni poziv prijave mogu podnijeti jedinice lokalne samouprave, preduzeća i preduzetnici koji se bave pružanjem turističkih usluga/proizvoda. Prijave se podnose isključivo u partnerstvu koje čine podnosilac prijave i minimalno tri partnera.

Ukupan budžet Poziva iznosi 2,55 miliona KM, dok se iznos bespovratnih sredstava po projektu kreće od 20 000 do 200 000 KM.

 

Kako se prijaviti na javni poziv?

Informacije o načinu popunjavanja i dostave prijave se nalaze u dokumentu Smjernice za podnosioce prijava.

Preuzmite dokumentaciju:

Prilog 1: Prijavni obrazac

Prilog 2: Budžet projekta

Prilog 3: Logički okvir

Prilog 4: Plan aktivnosti

Prilog 5: Prihodi i rashodi partnerstva

Prilog 6: Pismo namjere za sufinansiranje projekta (primjer)

Prilog 7: Izjava o partnerstvu

Prilog 8: Lista za provjeru dostavljene dokumentacije

Okvirnu listu svih javnih poziva projekta EU4AGRI možete preuzeti ovdje.

Prva info sesija vezana za ovaj javni poziv bit će održana online preko Facebook stranice projekta EU4Agri četvrtak, 5. novembra 2020. godine s početkom u 10:00.

Ukoliko imate poteškoća sa preuzimanjem ili otvaranjem dokumenata/obrazaca, kao i za sva dodatna pitanja u vezi ovog poziva, možete nas kontaktirati putem elektronske pošte, sa jasno naznačenim imenom poziva u predmetu poruke, i to na sljedeću e-mail adresu: registry.ba@undp.org.

EU4AGRI je četverogodišnji (2020-2024) projekat Evropske unije vrijedan 20.25 miliona eura čiji je cilj modernizacija poljoprivredno-prehrambenog sektora u Bosni i Hercegovini. Projekat provode i sufinansiraju Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH i Češka razvojna agencija (CzDA).

advanced divider

Vijesti

Translate »